Liesbeth van der Vegt
Pianolessen

 
Ik ben Lina en ben 7 jaar oud. Ik vind het heel erg leuk bij Liesbeth, omdat ik daar veel plezier heb en het leuk vindt om noten te leren door het huiswerk wat juf mee geeft. De liedjes die wij spelen op de piano vind ik ook leuk. Ik heb ook meegedaan aan de voorstelling, wat ik daaraan leuk vond is om te zien dat je door lang op les te zitten nog beter kunt worden. Een ouder meisje heeft mij geïnspireerd om net zoals haar te spelen. Ik wil nog heel lang bij juf Liesbeth blijven.
 
Lina Senel
 
 
 
 
 
 

dag juf,
Dit wil ik graag voor op de website schrijven:

Al weer 2 en een half jaar zit ik op piano.
Ik vind het heel leuk bij juf Liesbeth.
Ik mag nu musical liedjes spelen daar heb ik veel zin in.
1 keer per jaar is er een voorspeelmiddag bij juf in de huiskamer .
Dan zie ik ook vriendinnen die op piano zitten, dat is erg gezellig.

Hester 10 jaar

Dit was het
groeten Hester


Aan het einde van het cursusjaar 2012-13 kreeg ik van Sanne (9 jaar) onderstaande brief:

leerlingen sanne


Ruim veertig jaar lang had ik geen pianoles meer gehad. Ik was mijn eigen docent, maar daardoor bleef ik steken op hetzelfde niveau. Uiteindelijk werd het duidelijk: ik wilde graag een ietsje meer.

Naast klassieke muziek – waarin ik in mijn jeugdjaren gedurende tien jaren ‘geschoold’ werd – wil ik ook graag andere ‘stijlen’ leren spelen. Jazz, blues, easy listening.

leerlingen tillyVia een vriendin ben ik bij Liesbeth terechtgekomen. Sinds oktober 2011 volg ik pianoles bij haar; dat bevalt prima. Het is heel prettig ‘feedback’ te krijgen. Liesbeth herkent uit ervaring de problemen die zich voordoen. Dat voelt voor mij heel goed. Ze geeft hele praktische aanwijzingen en tips. Ze heeft bovendien veel technische en theoretische kennis, hetgeen belangrijk is voor een mooie uitvoering van een muziekstuk. De klassieke stukken die ik al jaren speel, worden veel melodieuzer; ik leer er veel meer nuances in aan te brengen. Mijn plezier in het pianospelen is hierdoor erg toegenomen. Ik kijk altijd uit naar mijn lesuur, waarvan Liesbeth en ik allebei genieten.

Tilly Klasens, Steenwijk


Sinds februari 2008 heb ik pianoles bij Liesbeth van der Vegt.

Ik ben bij Liesbeth terecht gekomen via de tennisclub Ten Woude in Heerenveen. Tijdens een ledenvergadering van de tennisclub maakte ik met haar kennis. Ik was in september dat jaar in Heerenveen gaan wonen en wilde eigenlijk wel weer pianoles gaan nemen. Al pratende vertelde ze me dat ze in februari 2008 wilde starten met het geven van pianoles. Ik vroeg haar of ze al leerlingen had en dat was nog niet het geval. Heb mij toen gelijk aangemeld dat ik graag bij haar les wilde nemen en vind het een hele eer om haar eerste leerling te mogen zijn.

leerlingen maikeVan mijn 8ste tot mijn 17de jaar heb ik pianoles gehad en daarna heb ik de piano niet meer aangekeken en heb hem ook niet aangeraakt. Ik was blij dat ik dat niet meer hoefde te spelen. Pianospelen hoorde volgens mijn ouders bij de opvoeding, net als naar concerten gaan, klassiek wel te verstaan.
De piano uit het ouderlijk huis is bij mij terecht gekomen want ik heb altijd in het achterhoofd gehouden dat ik in de toekomst wel weer piano zou gaan spelen. Niet op de manier zoals ik 10 jaar les heb gehad, dat vond ik helemaal niet leuk. Ik deed het helemaal niet met plezier.

Ik had weinig met de klassieke muziek en wat nu het leuke is, ik speel nu muziek die ik wel leuk vind en daar heeft Liesbeth helemaal geen moeite mee. Ze gaat voor me op zoek naar muziek die bij mij past en ik ben er helemaal blij mee.

Nu heb ik plezier in pianospelen.
Maike de Vries.